Sajtos zöldfuszermártás Hozzávalók: 2 dkg vaj, 2 1/2 dl tej, 1 evokanál liszt, 1 evokanál reszelt sajt, 1/2 csokor kapor, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1/2 csokor zellerzöld, 1/2 mokkáskanál törött fehér bors, 1 szál bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított), késhegynyi orölt szerecsendióvirág, 1 teáskanál Vegeta. A vajat kislábosba tesszük, és felolvasztjuk. Ha már habzik, rászórjuk a lisztet, és egy percig tovább kevergetve pirítjuk. (Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg.) Ezután ráöntjük a közben külön megforrósított tejet, és folytonosan kevergetve, mártás suruségure fozzük. Közben beleszórjuk a Vegetát, a borsot és a szerecsendiót, majd kevergetve jól kiforraljuk. Az összes zöldfuszert megmossuk, lecsöpögtetjük, a levélkéket letépkedjük a szárakról, és nagyon finomra összevágjuk. A forrásban lévo mártáshoz tesszük, és éppen csak egyszer felforraljuk. Azonnal lehúzzuk a tuzrol, és jól összekeverve, beletesszük a reszelt sajtot. Azzal is átkeverjük, és befedve, melegen tartjuk. Hogy ne borösödjön meg a teteje, idonként keverünk rajta egyet-egyet, vagy a már kész mártás tetejére borsónyi vaj-(margarin)-darabkákat teszünk, és befedve hagyjuk állni tálalásig.