Sajtos túrótorta Hozzávalók: 1 vékony, kerek piskótalap (2 tojásból), 20 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 1 dl kefír, 2 dl tejszín, 25 dkg bármilyen befott, 8-10 dkg porcukor, 3 evokanál zselatinpor, 1 dl tej, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 2-3 evokanál piskótamorzsa. A tortakrémhez a tehéntúrót áttörjük, és összekeverjük a kefírrel, valamint a krémsajttal. Ezután a cukrot is hozzáadjuk, majd addig keverjük tovább, amíg a cukor elolvad. Beleszórjuk a citromhéjat és a sót. Félretesszük. A gyümölcsöt leszurjük, jellegének megfeleloen kimagozzuk és feldaraboljuk. A tejszínbol kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. A piskótalapot betesszük egy kapcsos tortaformába. A tejet a zselatinra öntjük, és kis lángon addig keverjük, amíg folyósra nem oldódik, majd ha langyosra hult, beleforgatjuk a krémbe. A krémet betöltjük a tortaformába, belenyomkodjuk a gyümölcsdarabkákat, és a hutoszekrényben szilárdulásig hutjük. Tálalás elott tortástálra csúsztatjuk a tortalappal együtt (a meglazított tortaforma oldalát körbevágjuk), és a tetejét tetszés szerinti gyümölccsel vagy tejszínhabbal feldíszítjük. Az oldalára kevés piskótamorzsát hintünk. 16 szeletre vágható.