Feladó: "Tipico" Hozzávalók: 40 dkg házi laska vagy csuszatészta, 1 kiskanál só, 60 dkg pulykamell filé, 1 mokkás kanál őrölt fekete bors, 6 dkg vaj, 25 dkg trappista vagy ementáli sajt / a fele lehet füstölt is /, kb 3 dl tejföl Lábasban bő vízben a kiskanál sóval a tésztát kifőzzük, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A hús a rostokra merőlegesen felszeleteljük, kissé kiverjük, inas részeit levágjuk. Sóval és borssal ízesítjük. A húst a felolvasztott vajban oldalanként kb 3-3 percig elősütjük. A sajtot lereszeljük és a tejföllel valaminta kifőtt tésztával összekeverjük. Felét egy kivajazott kb 20x30 cm-es tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. A sült húsokat ráterítjük és rálocsoljuk azt a vajat, amiben sült. A tészta másik felével betakarjuk. /Ízlés szerint esetleg lehet használni zöldfűszereket illetve köménymagot, kevés áttört fokhagymát./ Előmelegített sütőben közepes lánggal / 180 C, légkeveréses sütőben 165 C/ kb 30 percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk. Paradicsomsaláta jól megy hozzá.