Sajtos pirítós zöld fűszerekkel Hozzávalók: 4 szelet félbarna vagy fehér kenyér 1 gerezd fokhagyma 1 csomag petrezselyem, 1 zsemle (egy napos), 4 evőkanál tejszín, 2 dkg vaj, 13 dkg főtt sonka, 13 dkg gouda sajt A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és hagyjuk kihülni. Hámozzuk meg a fokhagymát, ha van zöld hajtás a közepén, akkor azt távolítsuk el. A petrezselymet és a zsemlét vágjuk fel nagy darabokra. Mindkettőt a fokhagymával együtt turmixoljuk össze. Keverjük hozzá a tejszínt, és ízesítsük fűszeres illetve zelleres sóval.Vajazzuk meg a kenyereket, és mindegyikre tegyünk egy szelet sonkát és sajtot. Az előzőleg elkészített masszával teljesen fedjük be a szeletet. A pirítóst rakjuk a sütőbe egy sütőlemez feletti rostélyra, majd addig süssük, amíg a zsemlemorzsa világosbarnára nem pirul. A száraz, egynapos zsemlét fagyasszuk le hozzá. Sárgarépa saláta illik hozzá, amihez készítsünk öntetet személyenként 1/3 joghurtból, tejszínből és majonézből, mézzel és citromlével ízesítve.