WebFazek Ital SANGRIA
Déligyümölcs-bólé
Római Bólé
Konfetti Bólé
Meggylikőr
Ohio black beauty
Bum Bum Tequila
SANGRIA
Jeges kávé
Túrós-almás turmix
Green Widow (Zöld Özvegy)
Knock Out Drink
"Krampampuli" bólé
Lórúgás
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
5 dkg eper vagy málna
1/2 narancs
2 dl könnyű, félédes vörösborv. rozé
1 ek. brandy
1 ek. narancslikőr (triple sec)
1 ek. méz

Elkeszites
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 szemet félbevágunk és bambuszpálcikára (vagy vékony szívószálra) szúrjuk, a többit felaprózzuk és hengeres pohárba tesszük. A narancsot megmossuk, héjából girlandot vágunk, a húsát felszeleteljük és az eperhez adjuk. Keverőpohárban jól elkeverjük a bort, a brandyt, a likőrt és a mézet, a gyümölcsre öntjük, lefedjük, legalább 1/2 órára behűtjük. Fogyasztáskor 2-3 jégkockát adunk hozzá, a narancshéj-girlanddal és a bambuszpálcikával díszitjük. A felsorolt mennyiségek 1 pohárhoz értendők.

A receptet Földváriné H. Andrea küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998