Sült paprikasaláta Hozzávalók (4 személyre): 8 nagy, húsos zöldpaprika, Az öntethez: 4 evokanál salátaolaj, 1 evokanál borecet, 2-3 gerezd fokhagyma, só, frissen orölt bors. Mindenekelőtt a paprikasütésen kell túlesnünk, a többi szeszély és ízlés kérdése: A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, tepsire tesszük, és forró sütőben (200-220 fokon) meg-megforgatva megsütjük (kipukkanó héja valóságos kis petárdakoncert, ne tessék ijedezni!). Kb. 30-35 perc multán, ha a paprikák megsültek, kivesszük a tepsit a sütőből, alufóliával gondosan betakarjuk, hogy lehetőleg ne érje levegő, 5 percig pihentetjük, majd a gőzben összeesett paprikáról játszi könnyedséggel, mint valami kesztyűt, lehúzzuk a héjukat, levét felfogjuk, majd a salátaléhez adjuk. Egy tál aljára lerakunk egy sor paprikát -csumájával együtt-, meglocsoljuk egy kevés öntettel, aztán ismét paprika következik, végül a maradék öntet. Kissé megrázogatjuk, -keverni nem szabad!-, gondosan lefedjük, 1 napig hűtőbe érleljük. Tálalás előtt fél órával kivesszük a hidegről, hogy a kissé dermedt olaj felengedjen.