Sárgarépás piláf 4 személyre 40 dkg pulyka apróhús 40 dkg sárgarépa 25 dkg rizs 4 dkg mazsola 3 fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj petrezselyem só A megmosott apróhúst az olaj felén pirítsd fehérre és sózd meg. Az olaj másik felén fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd hozzá a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, s néhány percig együtt pirítsd ezeket. A húshoz add hozzá a répát, a megmosott mazsolát, az apróra vágott petrezselymet és a megmosott rizst. Önts rá - a rizs térfogatának 2-2,5-szerese mennyiségű - sós forróvizet, s fedő alatt lassú tűzön párold puhára. (Közben néhányszor lazán forgasd is át.) Elkészíthető bármilyen baromfihússal, vagy sovány sertéssel, esetleg hús és szója fele-fele arányú keverékével is.