Rumos-diós Hozzávalók: 25 dkg margarint elmorzsolunk 60 dkg liszttel, 2 tojás sárgájával, 1 pohár tejföllel, 20 dkg porcukorral, 1 csomag sütőporral. Jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. Az egyik lap lehet vastagabb, majd azt törjük össze. Töltelék: 15 dkg cukorból, 2 dl vízből, 3 evőkanál kakaóból szirupot főzünk, majd belekeverünk 5 dkg vajat, és az egyik tésztalapot összetörve. Hozzáteszünk (előzőleg rumba beáztatott) mazsolát, fél marék befőtt meggyet, 20 dkg durvára vágott diót. Az egészet alaposan összekeverjük. A tésztalapot megkenjük lekvárral, erre rásimítjuk a tölteléket. A másik lapot is megkenjük lekvárral, és ráborítjuk a töltelékre. A tetejére csokimázt teszünk.