Rumos szelet Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 8 tojás, 20 dkg porcukor, kevés tej, 30 dkg kristálycukor, 2 evőkanál rum, 30 dkg darált dió, 10 dkg ét tortabevonó csokoládé. A lisztből, a margarinból, 2 egész tojásból, 20 dkg porcukorból kevés tejjel tésztát gyúrunk. Duplakésfok vastagra nyújtjuk, lassú tűzön félig megsütjük. A kristálycukrot elhabarjuk a 6 tojássárgájával, 2 evőkanál rummal, a darált dióval. Gőz fölött kavarva besűrítjük. Levéve a tűzről hozzáadjuk a 6 tojásfehérje keményre vert habját. A tésztára kenjük. Lassú tűzön egészen megsütjük. Kihűlés után bevonjuk csokimázzal.