Rumos görögdinnye Hozzávalók: 1 kicsi görögdinnye fele, 1 dl rum (vagy 1 fiola rumaroma és 1 dl víz), 2 dl citromlé, a dinnye édességétol függoen porcukor vagy édesíto. A dinnyébol kiszedjük a magokat, majd karalábévájóval vagy egyéb erre alkalmas szerszámmal annyi kis gömböt vájunk ki a dinnyébol, amennyit csak lehetséges. (A dinnye héját ne dobjuk ki, mert cukrozott dinnyehéjat készíthetünk belole.) A dinnyegömböket jó mély, inkább keskeny, mint széles tálba tesszük. A rumot (vagy az aromát a vízzel összekeverve) összeöntjük a citromlével, és a dinnyétol függoen kevés porcukrot oldunk fel a lében. Ezután a dinnyegömbökre apránként rálocsoljuk, és többször, de óvatosan - hogy a gyümölcsöt ne nagyon törjük - felkeverjük, átforgatjuk. Az edényt légmentesen befedjük - nehogy más élelmiszerek, ételek illatát a dinnye átvegye - és a hutoszekrényben legalább egy napig érleljük. Néhányszor átkeverjük, hogy minden gömböcske jól beszívhassa az ízes levet. Közvetlenül tálalás elott leszurjük, kompótos tálkába vagy kehelybe adagoljuk, és a levet elosztva, rálocsoljuk. Ha gyerek is eszik belole, csak aromával készítsük!