Rumos csokoládéhab Hozzávalók: 2 dl tejszín, 2 evokanál kakaópor, 1/2 dl tej, 1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál nescafé, csipetnyi só, roletti (ostya), a díszítéshez tetszés szerint tejszínhab vagy csokoládéreszelék. A tejet ráöntjük a kakaóporra, majd a cukrot, a sót és a nescafét is hozzáöntjük, folyamatos kevergetés közben kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor egészen felolvad a folyadékban, és suru, krémszeru, sima nem lesz. Egyetlen kakaószemnek vagy cukorszemcsének sem szabad benne maradni, mert a habszifon eltömodik, és "orrán-száján" fog fröcskölni! Hagyjuk kihulni, majd a rummal együtt hozzákeverjük a tejszínhez. Hutoszekrénybe tesszük, és nagyon hidegre lehutjük, csak ezután töltjük a habszifonba. Elore lehutött poharakat vagy kompótos tálkákat készítünk elo, és az asztalon nyomjuk bele a kakaós habot. Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel vagy csokipasztillával, esetleg meggybefottszemekkel. Ostyát is kínálhatunk hozzá.