Rumos banán Hozzávalók: 4 kissé kemény, zöld banán, 5 dkg mazsola, 1 citrom, 2 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg kristálycukor, 1/2 dl rum (az aroma nem jó). Nagy serpenyobe tesszük a vajat, és felolvasztjuk. Rászórjuk a kristálycukrot, és folytonosan kevergetve szép világosbarnára pirítjuk. Ha a karamell már jó, a serpenyot a tuzrol lehúzzuk, várunk néhány percet, és 1 dl vizet óvatosan beleöntünk. (Vigyázat! A forró karamell fröcskölhet.) Utána a tuzre visszatesszük, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen feloldódik a lében. A citromot forró vízben megmossuk, nem nagyon vékony karikákra vágjuk, a magjait kipöcköljük, majd a citromkarikákat beletesszük a karamellbe. Fedetlenül pároljuk néhány percig, ezután megfordítjuk, és a másik oldalukat is megpároljuk. Ezt követoen a citromkarikákat kivesszük a serpenyobol, és helyükre rakjuk a meghámozott és ferdén felszeletelt banánokat. Ugyancsak néhány percig mindkét felén pároljuk, majd beleszórjuk a megmosott és leszárazott mazsolát. Visszatesszük a citromkarikákat is. Eros lángon addig forraljuk, amíg a vizes lé elpárolog a serpenyobol. Közvetlenül tálalás elott ismét felforrósítjuk, az asztalra tesszük, és ráöntjük a rumot úgy, hogy a felületén végigfolyjon. Azonnal meggyújtjuk. A láng elhamvadása után tálaljuk. Rendkívüli látvány, és nagyon finom.