Nagyon köszönöm az összes koktélt
Fényes
Erikának!
Bahama Mama
1,5 cl 75 %-os rum, 1,5 cl sötét rum,
1,5 cl kókuszlikőr, 1,5 cl
kávélikőr, 3 cl frissen facsart citromlé, 12 cl ananászlé, tört
jég
Pohár:
highball
Díszítés: egy szem cseresznye, egy darab ananász,
ananászlevelek
Az
alapanyagokat keverőpohrában összekeverjük. Áttörjük a jéggel
félig
megtöltött
pohárba, és díszítjük.
Cuba Libre
7,5 cl világos rum, 15 cl kóla, egy
negyed citrom leve, egy negyed lime
leve, jég
Pohár: highball
Díszítés: hosszú lime-héj csík és két szelet
citrom
A rumot és a
gyümölcsleveket a jéggel megtöltött pohrába öntjük, és jól
összekeverjük. Kiegészítjük a
kólával, majd díszítjük.
Planter's Punch
10 cl jamaicai rum, 3 cl friss
narancslé, 3 cl ananászlé, egy öntet
Grenadine, egy öntet gyomorkeserű, szódavíz,
jég
Pohár: egy kisebb kivájt
ananász vagy egy nagy pohár
Díszítés: egy szelet ananász, ananászlevelek, egy szelet narancs
és
citrom,
cseresznyék, szívószál
A rumot, a friss gyümölcsleveket, a gyomorkeserűt, a Grendine-t és
a
jeget shakerbe
tesszük, összerázzuk, és leszűrjük a jéggel kibélelt
ananászba. Ízlés szerint kiegészítjük
szódavízzel, majd díszítjük.
Blue Heaven
5 cl fehér rum, 1,5 Amaretto, 1,5 cl
Blue Curaçao, 1,5 cl friss lime-lé,
9-10 cl ananászlé, jég
Pohár: highball vagy talpas
goblet
Díszítés: ananászlevelek, egy szelet lime és egy
cseresznye
Az
alapanyagokat shakerbe öntjük, összerázzuk, de nem szűrjük le.
Kitöltjük a pohárba, és
díszítjük.
Zombie
6 cl fehér rum, 6 cl arany rum, 6 cl
sötét rum, 3 cl sárgabarack-likőr,
3 cl ananászlé, 3 cl lime-lé, egy öntet
cukorszirup, tört jég
Pohár: highball
Díszítés: egy szelet ananász, narancs-, citrom-, és
lime-szeletek
A
poharat félig megtöltjük jéggel, ráöntjük az alapanyagokat, és az
egészet jól
összekeverjük.
Virgin Strawberry Daiquiri*
12 cl friss eperlé vagy 25 dkg
eperpép, 15 cl frissen facsart narancslé,
egy öntet lime-lé, egy öntet citromlé, 2
csésze tört jég
Pohár:
daiquiris pohár
Díszítés: egy szelet eper a levelével
A gyümölcsleveket egy csésze jéggel
turmixgépbe töltjük, és a legerősebb
fokozaton nagyon rövid ideig turmixoljuk.
Kiöntjük a másik csésze jéggel
megtöltött pohárba, és díszítjük.
Surrey Slider
6 cl arany rum, 3 cl őszibarack
snaszp, 10 cl narancslé, jég
Pohár: highball
Díszítés: egy szelet narancs
A poharat csaknem színültig töltjük jéggel, és
ráöntjük az
alapanyagokat. Jól összekeverjük, majd díszítjük.
Piňa**Colada
9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl
sűrű kókusztej, kb. negyed csésze
jégkása
Pohár: kivájt kókuszdió vagy highball
pohár
Díszítés:
ananászdarabok, cseresznye, kókuszreszelék
Az alapanyagokat turmixgépbe öntjük, és erős
fokozaton jól összekevejrük
őket. Kitöltjük az előkészített kókuszdióba vagy
pohárba.
Yellow Bird
9 cl fehér rum, 3 cl Galliano, 3 cl
narancslikőr, 3 cl friss lime-lé,
jég
Pohár: pezsgőskehely
Díszítés: egy szelet lime
Az alapanyagokat shakerbe töltjük,
összerázzuk, majd kitöltjük a
pohárba.
Megjegyzéseim:
*Ebben az italban egyáltalán nincs rum, nem tudom,
miért került ide,
talán véletlenül, vagy
nyomdahiba miatt maradt le a rum, bár az
összekeverésnél sem szerepel.
**Itt az n betűn eredetileg egy vízszintes
hullámvonal van, de ilyet nem
találtam, bár
sima n-nel elég furcsán néz ki...