Rum alapú italok

Nagyon köszönöm az összes koktélt Fényes Erikának!
 

Bahama Mama

1,5 cl 75 %-os rum, 1,5 cl sötét rum, 1,5 cl kókuszlikőr, 1,5 cl
kávélikőr, 3 cl frissen facsart citromlé, 12 cl ananászlé, tört jég
Pohár: highball
Díszítés: egy szem cseresznye, egy darab ananász, ananászlevelek
Az alapanyagokat keverőpohrában összekeverjük. Áttörjük a jéggel félig
megtöltött pohárba, és díszítjük.

Cuba Libre

7,5 cl világos rum, 15 cl kóla, egy negyed citrom leve, egy negyed lime
leve, jég
Pohár: highball
Díszítés: hosszú lime-héj csík és két szelet citrom
A rumot és a gyümölcsleveket a jéggel megtöltött pohrába öntjük, és jól
összekeverjük. Kiegészítjük a kólával, majd díszítjük.

Planter's Punch

10 cl jamaicai rum, 3 cl friss narancslé, 3 cl ananászlé, egy öntet
Grenadine, egy öntet gyomorkeserű, szódavíz, jég
Pohár: egy kisebb kivájt ananász vagy egy nagy pohár
Díszítés: egy szelet ananász, ananászlevelek, egy szelet narancs és
citrom, cseresznyék, szívószál
A rumot, a friss gyümölcsleveket, a gyomorkeserűt, a Grendine-t és a
jeget shakerbe tesszük, összerázzuk, és leszűrjük a jéggel kibélelt
ananászba. Ízlés szerint kiegészítjük szódavízzel, majd díszítjük.

Blue Heaven

5 cl fehér rum, 1,5 Amaretto, 1,5 cl Blue Curaçao, 1,5 cl friss lime-lé,
9-10 cl ananászlé, jég
Pohár: highball vagy talpas goblet
Díszítés: ananászlevelek, egy szelet lime és egy cseresznye
Az alapanyagokat shakerbe öntjük, összerázzuk, de nem szűrjük le.
Kitöltjük a pohárba, és díszítjük.

Zombie

6 cl fehér rum, 6 cl arany rum, 6 cl sötét rum, 3 cl sárgabarack-likőr,
3 cl ananászlé, 3 cl lime-lé, egy öntet cukorszirup, tört jég
Pohár: highball
Díszítés: egy szelet ananász, narancs-, citrom-, és lime-szeletek
A poharat félig megtöltjük jéggel, ráöntjük az alapanyagokat, és az
egészet jól összekeverjük.

Virgin Strawberry Daiquiri*

12 cl friss eperlé vagy 25 dkg eperpép, 15 cl frissen facsart narancslé,
egy öntet lime-lé, egy öntet citromlé, 2 csésze tört jég
Pohár: daiquiris pohár
Díszítés: egy szelet eper a levelével
A gyümölcsleveket egy csésze jéggel turmixgépbe töltjük, és a legerősebb
fokozaton nagyon rövid ideig turmixoljuk. Kiöntjük a másik csésze jéggel
megtöltött pohárba, és díszítjük.

Surrey Slider

6 cl arany rum, 3 cl őszibarack snaszp, 10 cl narancslé, jég
Pohár: highball
Díszítés: egy szelet narancs
A poharat csaknem színültig töltjük jéggel, és ráöntjük az
alapanyagokat. Jól összekeverjük, majd díszítjük.

Piňa**Colada

9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl sűrű kókusztej, kb. negyed csésze
jégkása
Pohár: kivájt kókuszdió vagy highball pohár
Díszítés: ananászdarabok, cseresznye, kókuszreszelék
Az alapanyagokat turmixgépbe öntjük, és erős fokozaton jól összekevejrük
őket. Kitöltjük az előkészített kókuszdióba vagy pohárba.

Yellow Bird

9 cl fehér rum, 3 cl Galliano, 3 cl narancslikőr, 3 cl friss lime-lé,
jég
Pohár: pezsgőskehely
Díszítés: egy szelet lime
Az alapanyagokat shakerbe töltjük, összerázzuk, majd kitöltjük a
pohárba.
 

Megjegyzéseim:

*Ebben az italban egyáltalán nincs rum, nem tudom, miért került ide,
talán véletlenül, vagy nyomdahiba miatt maradt le a rum, bár az
összekeverésnél sem szerepel.

**Itt az n betűn eredetileg egy vízszintes hullámvonal van, de ilyet nem
találtam, bár sima n-nel elég furcsán néz ki...
 
 

Vissza az itallaphoz