Rokfortos tésztasaláta Hozzávalók 10 dkg csiga-, csavart vagy kagylótészta, 20 dkg csemege konzerv kukorica, 5 dkg reszelt rokfort, 1 nagy fej lilahagyma, 1 narancs, 1 dl majonéz, 4 dl kefir, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors. A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfozzük, és hideg vízzel leöblítve, egészen szárazra lecsöpögtetjük. A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd a karikákat kis kockákra metéljük. A lilahagymát meghámozzuk, és nagyon finomra összevágva, megsózzuk, ezután pedig összekeverjük, 15 percig hagyjuk állni. Közben a majonézt simára keverjük a kefirrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt rokfortot. Ízlés szerint megborsozzuk. A mártásba forgatjuk a fott tésztát, a levétol lecsurgatott kukoricát, a hagymát (amit nem kell kicsavarni) és a narancskockákat. Az egészet alaposan összekeverjük, majd befedve a hutoszekrénybe rakjuk egy napra. Tálalás elott kevés rokforttal külön is megszórjuk.