Gyors ebéd Hozzávalók:2 szelet pulykamell, só,bors, szerecsendió,1 evőkanál vaj,20 dkg reszelt rokfort sajt, Köretnek vegyes zöldség , sos vizben fözve, szürés után jeges vizbe teszem, majd forró vajra szedem. Izesitem szerecsen dióval és apritott petrezselyemmel.(a jeges viz azért szükséges, hogy az élénk szin megmaradjon,) A pulyka szeleteket vékonyra lapitva, sózom , borsozom és megszórom szercsendióval. Kicsit állni hagyom. Vajat forrósitokés mielőtt a húst kezdeném sütni, reszelt rokfortba mártom . Mindkét oldalát néhány perc alatt megsütöm.Blansirozott vajas zöldséggel tálalom. Piritott pulyka Hozzávalók:2 szelet pulykamell, só, gyömbér, 2 gerezd fokhagyma,1 kanál vaj,tetejére 10 dkg rokfort sajt. A szeleteket vékonyra lapitom, sóval, gyömbérrel és apritott fokhagymával füszerezem. Hirtelen mindkét oldalát , forró vajon pirosra sütöm. Salamanderban a tetejére szórt rokforttal megpiritom.Burgonykrokettal kinálom. Pulyka rokfortban Hozzávalók: 30 dkg pulykamell, kevés só, 1 fej fehér hagyma,2 kanál oliva olaj, 1 dl fehér muskotály bor,10 dkg rokfort sajt. friss bazsalikom. A pulyka húst vékony csikokra vágom, besózom. 1 fej fehér hagymát forró olajba reszelek, ebben piritom meg a hús csikokat, fehéredésig sütöm. Muskotályos fehérborral felöntöm , amikor forrni kezd belemorzsolom a rokfort darabkákat. Olvadásig melegen tartom.Közben nem kell sózni mert a sajtnak elég jellegzetes ize van, ne nyomjuk el a sóval.Tetejét apritott bazsalikommal diszitem. Zöldtésztával kinálom.