Rokfortos paradicsomsaláta Hozzávalók: 60 dkg kemény paradicsom, 1 csokor zöldhagyma, szárával együtt, 10 dkg jó érett rokfort, fél citrom leve, 3 evokanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors, a tálaláshoz kevés petrezslyemzöld. A paradicsomokat megmossuk, lecsöpögtetjük, és negyedekre (vagy ha nagyok a paradicsomok, nyolcadokra) vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a zöldjét pedig nagyon finomra összevágjuk. A rokfort felét összemorzsoljuk, és a paradicsommal, a hagymával és a zölddel óvatosan összekeverjük. Ezután citromlével, olajjal meglocsoljuk, és csak nagyon kevés sóval (mert a rokfort sós), borssal meghintjük. Kissé összeforgatjuk, majd az egészet tálra halmozzuk. A megmaradt sajtot feldaraboljuk, és a saláta tetejére rakjuk. Végül petrezselyemlevélkékkel díszítjük. Fóliát borítunk a tetejére, és fél órára a hutoszekrénybe tesszük. Önálló étkezésre, tehát vacsorára is megfelelo, de húsétel mellé is kituno saláta gyanánt. (A legjobb grillcsirkéhez vagy natúrszelethez.)