Rokfortos krumplisaláta Hozzávalók (4 személyre): 400 g krumpli, 2 gerezd fokhagyma, 200 g zöldborsó, 1 csipet porcukor, 2 kemény tojás, 100 g rokfort sajt, 1 kis kígyóuborka (200 g), só, bors, 2 dl tejföl, 2 dl kefír, néhány salátalevél, 2 kis fej lilahagyma (vagy 1 csokor újhagyma), 2-3 szál petrezselyem vagy snidling. A krumplit a fokhagymagerezdekkel és egy kevés sóval, héjában megfozzük, még melegen meghámozzuk, hagyjuk langyosra hulni, karikákra vagy karcsú hasábokra vágjuk. Közben egy kevés sós-cukros vízzel puhára pároljuk a zöldborsót, leszurjük. A hagymát megtisztítjuk, a tojást meghámozzuk, mindkettot felkarikázzuk (néhány karikát félreteszünk a díszítéshez), és a zöldborsóval együtt lazán a krumplihoz keverjük, nem túl mély tálba tesszük. A rokfortot nagy lyukú reszelon megreszeljük. Az uborkát alaposan megmossuk, és a reszelo finom "fokozatán" héjastól a sajthoz reszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a kefírt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (vigyázat, a sajt eredendoen sós!), és a felét a saláta tetejére locsoljuk. A félretett tojás- és hagymakarikákkal, saláta- és petrezselyemlevelekkel díszítjük. A maradék öntetet külön tálkában adjuk hozzá.