Rizses rakott zöldség Hozzávalók: 25 dkg rizs, 40 dkg sárgarépa, 1 fej zsenge karalábé, 4 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 4 evokanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evokanál Vegeta, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só és törött bors. Két evokanál forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított, és többször, váltott vízben megmosott, lecsöpögtetett rizst, majd térfogatának megfeleloen dupla mennyiségu vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a meghámozott és negyedekbe vágott vöröshagymát, valamint a Vegetát. Fedo alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levet magába nem szívja. Közben a sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, ezután apró kockákra vágjuk. Kis tepsit kikenünk egy evokanál olajjal. A tojásokat a tejföllel és ugyancsak egy evokanál olajjal jól felverjük, és kevés sóval, borssal meg a zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy réteg rizst terítünk a tepsibe, rászórunk kevés sárgarépakockát, majd lelocsoljuk a tojásos tejföllel. Erre ismét rizs kerül, amit a karalábékockákkal hintünk meg. Ezt újabb rizsréteg és tojásos tejföl követi. A rétegezést addig folytatjuk, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére tojásos tejfölnek és a reszelt sajtnak kell kerülnie. A tepsit alufóliával befedjük, és az elomelegített, forró sütobe toljuk. 25 percig pároljuk. Kockákra vágva tálaljuk.