Rizses paprikás Hozzávalók: 40 dkg sovány sertéshús, 6 db zöldpaprika, 2 db nagyobb paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg rizs, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evokanál piros fuszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 evokanál vegeta (vagy 2 húsleveskoca), 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só. A megmosott rizst szurokanálba öntjük, és fél órára vízbe áztatjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd a zsírját kisütjük. Megfonnyasztjuk rajta a finomra metélt vöröshagymát, és a tuzrol lehúzva belekeverjük a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát. Ezután ráöntünk 2 evokanál vizet, és visszatesszük a tuzre. Rárakjuk a megmosott, letörölgetett és kis kockákra vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Aláöntünk 5 dl vizet, beleszórjuk a vegetát és a borsot, ezután fedo alatt félpuhára pároljuk. Közben a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot szintén karikákra vágjuk. Tuzálló tál aljára terítjük a lecsöpögtetett nyers rizs felét, ezen elosztjuk a pörkölt egyharmadát, és a zöldpaprika felével beterítjük. Kevés tejföllel meglocsoljuk, erre ismét pörkölt kerül. A rétegezést rizzsel folytatjuk, és a tetejére borítjuk a megmaradt pörköltet, a tejfölt, és a paprikakarikákat. Végül lelocsoljuk a tejföllel, befedjük a paradicsomszeletekkel, és befedve toljuk az elomelegített, forró sütobe. Legalább 1 órán keresztül közepes lángon pároljuk.