Rizsfőzés egyszerűen Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, S dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj, 1 húsleveskocka. A több vízben megmosott rizst az olajban megfuttatott hagymára önt­jük, egy percig pirítjuk, majd kétszer annyi vízzel, mint amennyi a rizs, felengedjük. A húsleveskockát beledobjuk és lefedve két percig forraljuk. A lángot eloltjuk alatta, és a tetejére több rétegben konyha­ruhát bontunk. Az így tartósított melegben a rizs szépen megpuhul, a megduzzad, és soha nem kozmái oda. Tálalás előtt meg kell kóstolni, hogy elég sós-e, és ha kell, utánasózzuk. A rizst ízesíthetjük finomra vágott petrezselyemmel, curryporral, és keverhetünk közé a végén ma­zsolát, illetve lehéjazott mandulát is.