Rejtett, töltött sonka Hozzávalók: 8 vékony, nagy gépsonkaszelet, 5 dkg juhtúró, 2 evőkanál frissen reszelt torma, só, cukor ízlés szerint, 1 evőkanál tejföl, késhegynyi törött fehér bors, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 8-10 dkg finomliszt, 1 teáskanál konyak, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors Elkészítése: Először a "mártótésztát" készítjük el. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a konyakot, és sóval, borssal ízesítjük. Simára keverjük, és 15 percig hagyjuk állni. Közben a juhtúrót összekeverjük a tormával, a sóval, a cukorral és a tejföllel, majd a borssal ízesítjük. A kiterített sonkaszeleteket bekenjük a túrós-tormás krémmel, és szorosan felcsavarjuk. Lisztbe mártjuk és a tésztában megforgatva, forró olajba tesszük. 4-5 perc alatt piros-ropogósra megsütjük, és lecsöpögtetve róla a felesleges olajat, azonnal tálaljuk. Melegen burgonyapüré vagy vajas párolt zöldség illik hozzá, hidegen pedig franciasalátával tesszük az asztalra. Egyszerűen és gyorsan készíthető, kellemesen pikáns étel.