Ravioli tejszínmártásban Hozzávalók (2 szemlyre): 1/2 zacskó (125g) szárított ravioli, 10 dkg fott, füstölt sonka, 10 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1/2 csokor metélohagyma, 2 evokanál vaj vagy margarin, só, fehér bors. Kb. 5 dl sós vizet jénai vagy kerámiatálba öntünk, és mikrohullámú készülékben lefedve, 600 watton 7 perc alatt felforraljuk. Hozzáadjuk a raviolit meg 1 evokanál vajat vagy margarint, és ugyanazzal a teljesítménnyel további 10-12 percig fozzük. A tésztát leszurjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk. Mindkettot jénai vagy kerámiatálba tesszük, és a maradék zsiradékkal együtt 600 watton 1 percig pároljuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük, a párolt hagymafélékhez adjuk, majd változatlan teljesítménnyel további 1 percig fozzük. A füstölt sonkát kockára vágjuk, és a fagyasztott zöldborsóval együtt a hagymás gombához adjuk. Felöntjük a tejszínnel, sóval és orölt borssal ízesítjük, majd 600 watton 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a raviolit, összekeverjük a mártással, és 600 watton 1 perc alatt összemelegítjük. A metélohagymát megmossuk, felaprítjuk, és meghintjük vele a tejszínmártásos tésztát. Reszelt sajtot (például goudát) kínálunk mellé.