Részeges szelet II. Hozzávalók: A tésztához: 4 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral, 1 evőkanál kakaót adunk hozzá, és a tojások felvert kemény habját, 7 dkg réteslisztet, amit fél csomag sütőporral elkevertünk. Végül 12 dkg diót. Majd sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A kisült tésztát megkenjük pikáns lekvárral. A töltelékhez: 20 dkg darált diót 15 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, és 4 evőkanál rummal összekeverünk és ráöntjük a lekváros tésztára. Majd 1 egész tojást, 3 evőkanál kakaót, 10 dkg porcukrot és 20 dkg vajat jól kikeverünk. Rákenjük a diós töltelékre. A végén kerül rá a máz. Máz: 10 dkg csokoládét megolvasztunk és kikeverjük 7 dkg vajjal. Forró vizes késsel szeleteljük.