Részeges sárgabarack Hozzávalók: 50 dkg sárgabarack, 1 tojás, 1 1/2 dl fehérbor, 12-15 dkg liszt, 1 evokanál porcukor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, 1 mokkáskanál orölt gyömbér, csipetnyi só, olaj a sütéshez, a tetejére fahéjas porcukor, annyi mokkacukor, ahány darab a sárgabarack. A boros tésztához a bort a tojással habosra verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a sót. Annyi lisztet keverünk bele, hogy a szokásos suruségu palacsintatészta legyen belole. Félretesszük. A sárgabarackokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd úgy magozzuk ki, hogy a gyümölcs egyben maradjon. A mag helyére rakunk egy-egy szem mokkacukrot. A barackot kissé összenyomjuk, és lisztbe mártjuk. Ezután a tésztába forgatjuk, és rögtön forró olajba tesszük. Vigyázat! A tésztában lévo cukor miatt nagyon hamar sül, egyetlen percre sem szabad magára hagyni, mert megéghet! A megsült barackokat papírtörülközore tesszük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa, és még melegen fahéjas cukorral gazdagon meghintjük.