Részeges kalácskockák Hozzávalók: 25 dkg már szikkadt kalács, 2 dl asztali fehér bor, 2 tojás, 3-4 evokanál liszt, 1 mokkáskanálnyi orölt fahéj, olaj a sütéshez, a behintéshez fahéjas cukor. A tojásokat habosra verjük, és 1 teáskanálnyi cukrot meg a fahéjat belekeverjük. A kalácsot kis kockákra vágjuk, és könnyedén megmártjuk a borban, majd tálra rakjuk. Néhány perc múlva ismét megmártjuk, egészen addig amíg csak tart a borból. (Persze a kalácskockának nem kell eláznia.) Ezután rögtön lisztbe forgatjuk, majd a cukros-fahéjas tojásban meghempergetjük, és azonnal beletesszük a közben felforrósított olajba. Szép világosbarnára megsütjük mindkét oldalán, majd alaposan lecsöpögtetjük (vagy papírtörülközore tesszük, ami a felesleges olajat beszívja). Még forrón meghintjük kevés fahéjas cukorral, és melegen tálaljuk. (Ha gyerekeknek készítjük, a kalácsot bor helyett citromlével és vízzel hígított szörpbe mártsuk.)