Hozzávalók: - 10 dkg vaj vagy margarin - 2 dl méz - 2 tojás - 20 dkg finomra reszelt sárgarépa - 10 dkg mazsola - 10 dkg apróra vágott dió - fél dl narancsé - 1 csomag vaníliáscukor - 10 dkg liszt - 10 dkg búzakorpa - 2 tk sütőpor - 1 tk szódabikarbóna - fél tk só - fél tk gyömbérpor - 1 kk őrölt szerecsendió - 3 kk őrölt fahéj Habosítsa fel a vajat egy tálban, majd apránként adja hozzá a langyos mézet. Folyamatos habverés közben tegye hozzá a tojásokat is. Egy másik tálban keverje össze a reszelt répát, a mazsolát, a diót, a narancslevet és a vaníliáscukrot. Egy harmadik tálban keverje össze a lisztet, a korpát, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sót , a gyömbért és a szerecsendiót. Az első krémhez keverjen először egy kis adagot a lisztes keverékből, majd a répásból, felváltva, és a lisztessel fejezze be. Öntse a tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe, és elmőlegetített sütőben kb. 180 fokon süsse nagyjából 40 percig, tűpróbáig. Hagyja a süteményt a formában még 10 percig hűlni, majd vegye ki belőle. Teljes kihülés után szeletelje, porcukorral meghintve tálalja.