Rántott csirkemell Hozzávalók 40 dkg csirkemell 2 tojás 1/2 teáskanál só 10 dkg liszt 1/4 teáskanál fekete bors 1/2 teáskanál fokhagymapor 6 dkg kukoricapehely olaj vagy növényi zsíradék sütéshez A húst 12 egyforma szeletre vágjuk. A tojást, sót, lisztet és a fűszereket összekeverjük. A kukoricapelyhet egy zacskóban összetörjük, vagy nyújtófával összenyomjuk. Hurkapálcát szúrunk a húsba. A zsíradékot felforrósítjuk, amíg a fakanál nyelénél nem bugyborékol az olaj. A húst megforgatjuk a tésztában és a morzsában. Az olajba tesszük, és villa segítségével kihúzzuk a húrkapálcát. aranybarnára sütjük, és húslapáttal kivesszük (hagyjuk, hoyg lecsöpögjön az olaj), szalvétara tesszük. Frissen fogyasztjuk. Szeletelt pirított bagettel (fűszeres vajjal megkenve) fórrón tálalva nagyon ízletes.