Rácz ponty Hozzávalók * 800 g pontyfilé * 100 g burgonya * 200 g füstölt szalonna * 300 g zöldpaprika * 150 g paradicsom * 150 g vöröshagyma * 80 g zsír * 20 g liszt * 12 g fuszerpaprika * 2 dl tejföl * só, petrezselyemzöld Elkészítés A burgonyát héjában félpuhára fozzük, lehámozzuk, majd karikára vágjuk éppúgy, mint a kicsumázott zöldpaprikát, a lehámozott paradicsomot és a vöröshagymát. Az elokészített pontyszeleteket 3-4 cm hosszan több helyen bevagdossuk, és a nyílásokba vékony, borüktol megfosztott szalonnaszeleteket dugdosunk. A halakat besózzuk és meghintjük pirospaprikával. Egy mélyebb tepsit vagy tuzálló jénait kizsírozunk, kibéleljük a burgonyakarikákkal, ráhelyezzük a halakat - és, ha van, az ikrát és a haltejet- és meghintjük a vékony szeletekre vágott hagymával. Erre helyezzük a zöldpaprika és a paradicsomkarikákat, majd olvasztott zsírral meglocsoljuk. Középmeleg sütoben pároljuk, ha a hal félig megpuhult, megöntözzük a liszttel és paprikával elkevert tejföllel, majd pirosra sütjük. Tálaláskor még kevés tejföllel díszíthetjük, boréig bevagdosott, kakastaréj alakúra sütött szalonnaszeleteket teszünk rá, és petrezselyem zöldjével meghintjük.