Pulykamell paprikamártással Hozzávalók 4 személyre: 800g pulykamell, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1/2 zeller, 2 szegfuszeg, 1 fej hagyma, 1 babérlevél, 1 csokor petrezselyem, 4 szál kakukkfu, 5 dl fehérbor, só, bors A mártáshoz: 2 evokanál borecet, só, Cayenne bors, 4 ek. olívaolaj, 1-1- sárga, piros és zöld húsú paprika, 2 szál bazsalikom, 1 cs. petrezsem, 1 gerezd fokhagyma. A leöblített húst egy kisebb lábosba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt répákat, a zellert, a meghámozott, szegfuszeggel megtuzdelt hagymát, a babérlevelet, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a bort, 1 kiskanál sót, 10-12 szem durvára tört borsot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje (kb.5dl). Lassú tuzön forrásig hevítjük, majd 45 percig éppen csak gyöngyöztetve, fedo alatt puhára fozzük, saját levében hagyjuk kihulni. A mártáshoz az ecetet elkeverjük ízlés szerint sóval, Cayenne borssal, cseppenként beleöntjük az olajat. A paprikákat pici kockákra vágjuk; a bazsalikom- és petrezselyemlevelet a fokhagymával együtt finomra vágjuk, és az ecetes-olajos öntetbe forgatjuk. Tálaláskor kiemeljük a pulykamellet a levébol, vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük és bevonjuk a mártással.