Brokkolis-sajtos pulykakocka 80dkg brokkoli(lehet fagyasztott is), két kk. ételizesitő, 60 dkg pulykamellfilé, 7-10dkg vaj, ő. bors, pici reszelt szerecsendió, 10-10 dkg sajt, az egyik jó, ha füstölt A brokkolit rózsáira bontva roppanósra főzni, a pulykamellet kockákra vágni, és vajon fehéredésig sütni, ételizesitővel, borssal, szdióval fűszerezni. A leszűrt, csöpögtetett brokkolit óvatosan összeforgatni a husival, és a kockákra vágott sajtot is belekeverni. Vajjal kikenni a tűzálló tálat, az egészet szépen elteregetni benne. Előmelegitett, forró sütőben sütni, az első 10 percre letakarjuk. Olajbogyós pulykamell 60 dkg pulykamellfilé, 10-12 paprikával töltött vagy sima olajbogyó, 8-10 dkg vaj, 2 pupozott ek. liszt, 2dl száraz fehérbor, 2dl tejföl, 1dl tejszin, só, őrölt fehérbors, 10-15dkg trappista sajt A pulykamellet 4 szeletre vágva téglalap alakúra verjük, és mindegyik közepére egy csikban olajbogyókat rakunk. a széleket ráhajtjuk, feltekerjük, megtűzzük. (fogpiszkáló)A vajon 4-5 perc alatt fehéredésig sütjük a tekercseket, és szűrőkanállal tűzálló tálba rakjuk. A visszamaradt zsirban a lisztet világosra piritjuk, a borral, tejszinnel, tejföllel felöntjük, és kevergetve 3-4 percig forraljuk. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, a husra öntjük. megszórjuk sajttal, és közepesnél erősebb lánggal kb. 20 percig sütjük. (a mártásban lehet tejföl helyett is tejszin, de tejföllel pikánsabb, és lehet a mártás több is, nálunk mindig többet kell ezekből csinálni:))) Sziasztok!Ja!lehet a husit kockákra vágni, (2-2, 5 centi)és úgy beletuszkolni a bogyókat, nekem a tekercs gyorsabb, igy viszont helyesek a falatkák. Joghurtos csirke-curry Simára kikeverek 3dl joghurtot, 1 ek kókuszreszeléket, 1 fej összevágott hagymát, 1 gerezd tört fokit, 2 ek őrölt koriandert, 1 kk reszelt citromhéjat, 1 ek citromlét, csipet sót, 1 csapott ek curryport. Jól átforgatok benne 1 kg darabolt csirkét, hogy mindenütt takarja. Folpackkal néhány órára, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. A csirkedarabokat áttesszük tűzálló tálba és 180 fokon 45 percig sütjük (ha nagyon gyorsan barnul, akkor letakarjuk). A maradék pácot elkeverjük 2dl joghurttal, felmelegítjük és ha kell, utóízesítjük. A csirkét mártással, rizzsel és salátával kínáljuk.