Paprikás sonkás pogácsa 50 dkg lisztet, 15 dkg zsírral, 12 dkg főtt, áttört burgonyával, 1 tojással, 1 dkg sütőporral és kevés sóval jól összegyúrt tésztát készítünk. Késhegynyi őrölt borssal fűszerezzük, majd vékonyra nyújtjuk, kevés füstölt szalonna olvasztott zsírjával megfröccsentjük, majd 12 dkg darált, vagy apróra vágott főtt füstölt sonkát szórunk a tésztára. Pirospaprikával megszórjuk, és összehajtogatjuk. Még háromszor megismételjük a hajtogatást, majd 10-15 percig hűvös helyen pihentetjük. Kiszaggatjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, tojással megkenve pirosra sütjük. Túrós pogácsa 0,5 kg lisztet, 25 dkg zsírral, 0,5 kg túróval, 1 cs. sütőporral, kevés sóval, 1 tojással, 2-3 ekanál tejföllel jól összegyúrunk. Pogácsákat szaggatunk, melyeket tojással megkenve, közepes lángon világosra sütünk.