Pizza a la "TARÁNY" Hozzávalók: 30 dkg liszt 0,5 dl olaj 1db tojás 1 kávéskanál só 2,5 dkg élesztő 1,5 dl tej 2 kávéskanál cukor pici vegeta (ízlés szerint) Rátét: 1/2 kg gomba szeletelve 20 dkg füstölt sonka csíkokra vágva vegeta ízlés szerint pici bors csipetnyi chili (erős paprika) oregano 2 dl száraz fehérbor 3-4 kisdoboz sűrített paradicsom Az élesztőt a cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, tojást és az olajat összedolgozzuk kb. 1 dl vízzel a kelesztéshez. Az olajjal kikent edényben 40-50 percig kelesztjük, majd megfelelő adagokra osztjuk, és így langyos sütőben még 15 percig kelesztjük. Kelesztés után kinyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket, s megszórjuk reszelt sajttal. Az így előkészített pizza-lapot előmelegített sütőben fölülről süssük meg. A rátéthez valókat kb. 2dl borban (száraz fehérborban) megpároljuk. Párolás után a lé nagyját leöntjük, s utána 3-4 kisdoboz sűrített paradicsommal összekeverjük, amihez adhatunk egy kis ketchupot is.