Pita Kb. 10-15 db. Hozzavalok: 0,5 l viz, 25 gr eleszto, 1/2 tk. cukor, 1/2 ek. so, kb. 1 kg. liszt. A langyos vizben elkeverjuk az elesztot, a sot, a cukrot, a liszthez adjuk es jol kidolgozzuk. (Meg kellett hozza adnom vizet, mert nagyon kemeny lett.) Jo kenyerteszta allagunak kell lenni. 10-15 db golyot formazunk belole, belisztezzuk, es letakarjuk. A konyv frottirtorolkozot ajanl. (Norveg a szakacskonyv.) En hagytam ekkor pihenni vagy 15 pecig. Ezutan jol belisztezve mindegyiket kor alakura nyujtottam, 1/2 cm vastagra, ill a szokasos pitanagysagura. Alul-folul beliszteztem, majd letakartam egy tiszta konyharuhaval, arra tettem a kovetkezoket, amit szinten letakartam. Egymas fole raktam oket. Azert kell jol belisztezni, hogy ne tapadjon a ruhahoz. Addig pihentek, amig a suto nagyon forrora felmelegedett. En 260 fokra melegitettem, a konyv meg tobbet is ir (275-300 fokot). A tepsit sutopapirral kibeleljuk, a pitakat ugy tesszuk a lapra, hogy az a fele lesz felul, ami addig alul volt. Es eloszor azokat sutjuk, amik az also sorban vannak. Betesszuk a forro sutobe, majd 2 perc mulva megforditjuk oket (also fele felulre kerul). Zsemleszinure sutjuk. Nagyon hamar elkeszul, mert nagyon forro a suto. A pitak szepen felpuposodnak, kozepen elvalnak. Amikor kiszedjuk oket, akkor azonnal egy talba tesszuk oket, jol letakarjuk, hogy a goz hatasara megpuhuljanak, mert eloszor ropogos lesz egy kicsit. Nem szabad barnara sutni, csak egesz vilagosra!! Felhasznalaskor az egyik oldalanal felvagjuk, szep ureges lesz a belseje. Ebbe tesszuk a hajszalvekony szeletkekre felvagott hust, az uborkas martast, a paradicsomkarikakat, a salatalevelet. En a husszeleteket a megadott fuszerekkel alaposan osszekevertem, es belenyomkodtam egy ozgerinc formaba, igy jol osszesult. Amikor kihult, eles kessel jol lehetett szeletelni. A pitat megtoltottem a hussal, betettem a mikroba 20 mp-re, utana a zoldsegeket es a martast.