Pikáns szendvicstorta Hozzávalók: 14 dkg lágy vaj, 4 evőkanál majonéz, 1 evőkanál kissé csípős mustár, néhány csepp worcesterszósz, 15 dkg füstölt tarja, 15 dkg főtt sonka, 2 csemegeuborka, 3 paradicsom, 4 evőkanál apróra vágott snidling, só és bors, 0,5 kg fehér szendvicskenyér, 20 dkg krémsajt, 30 dkg szétmorzsolt tehéntúró, 5 dkg zsemlemorzsa A vajat habosra keverjük, a majonézt, mustárt és a worcesterszószt egymás után hozzákeverjük. A húst az uborkát és a két paradicsomot apróra vágjuk. A vajkrémet három részre osztjuk. Az elsőt a tarjával és a snidlinggel, a másodikat a sonkával és borssal, a harmadikat a zöldségekkel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk. A kenyér héját levágjuk, s a belét vizszintesen 4 lapra vágjuk, a háromféle krémmel megkenjük, egymásra rakjuk és összenyomjuk. A krémsajtot a túróval krémesre keverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a kenyeret körös-körül bekenjük vele, majd jól lehűtjük. A kész torta oldalait meghintjük zsemlemorzsával, a tetejét paradicsomszeletekkel díszítjük. Kínáljunk hozzá zöldségeket, például friss uborkát vagy hónaposretket. A poharakba sherry kerülhet aperitívnek.