Pikáns sajtleves Hozzávalók: 2 tyúkhúsleveskocka, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 evokanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 mokkáskanál currypor, 1/2 mokkáskanál törött fehér bors, a levesbetéthez 1 zsemle. 7 dl vizet fazékba öntjünk. Beletesszük mindkét leveskockát, és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A forrásban lévo levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk. Ezután a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverjük, de már nem forraljuk tovább. A tuzrol lehúzzuk, és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és a sütoben szárazon megpirítjuk. Négy adagra osztjuk, és a megmaradt, ugyancsak négy részre osztott reszelt sajttal együtt levesescsészékbe tesszük. Tálaláskor a forró levest a sajtos zsemlekockákra rámerjük. (Nemcsak tyúkhúsleveskockával készítheto, hanem maradék csontlevesbol vagy húslevesbol, esetleg leszurt zöldséglevesbol is megfelelo.)