Pikáns krumplisaláta Hozzávalók: 1 közepes nagyságú zellergumó, 50 dkg krumpli (nem szétfovo fajta), 2 nagy fej lilahagyma, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 3 evokanál marinált paprikacsík, 1 evokanál mustár, 3 evokanál olaj, 1 csokor snidling, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál porcukor, 2 dl marinált paprika (ecetes-olajos) leve, ízlés szerint só. A héjas krumplit gondosan megmossuk, majd puhára fozzük. Még melegen meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Azonnal beleforgatjuk a paprikalébe, és egy órán keresztül pácoljuk. Közben gyakran megkeverjük. Salátástálat elokészítünk. Beletesszük a mustárt, és az olajat cseppenként hozzákeverjük. Sóval, borssal, finomra vágott snidlinggel és kevés porcukorral ízesítjük. A lilahagymát tisztítás után nagyon vékony karikákra vágjuk, és megsózzuk. 10 perc múlva beletesszük a mártásba. Az almareszelo durva fokán lereszelt ecetes uborkát is hozzáadjuk. A zellert megmossuk, megtisztítjuk, majd ugyancsak lereszelve, forrásban lévo sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 3 percig fozzük. Ezután leszurjük, és a salátához rakjuk. Végül hozzáadjuk a leszurt burgonyakarikákat is, és az egészet alaposan átforgatjuk. Kevés paprikalével még meglocsoljuk, majd befedve fél napra betesszük a hutoszekrénybe. Mindenfajta húsételhez nagyon jó, de magában, vacsorasalátaként is fogyaszthatjuk.