Pikáns ízű sajtos lángos Hozzávalók: 40 dkg átszilált liszt 1 evőkanál só 1 evőkanál sütőpor 12,5 dkg reszelt Cheddar jellegű sajt 1 tojás 1 evőkanál olaj 1 evőkanál mák 2,5 dl tej 6 szelet füstölt sonka hagymás sajt A száraz hozzávalókat összekeverjük a sajttal. A tejet, olajat és felvert tojást hozzáadjuk. Kiliszetzett deszkán gyors mozdulatokkal összegyurjuk, 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 6db 6 cm átmérőjű kört vágunk ki. Sütőlapra helyezzük, tejjel kenegetjük, megszórjuk mákkal. 220 fokon aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hülni hagyjuk, majd kettévágjuk, és a közepét sonkával és sajttal töltjük.