Nagyon köszönöm az összes koktélt
Fényes
Erikának!
Mimosa
12 cl jégbe hűtött pezsgő, 5 cl friss
narancslé, 1,5 cl Orange Curaçao
Pohár: pezsgőskehely
Díszítés:
narancsspirál
A
Curaçaót és a narancslét a pohárba öntjük, majd kiegészítjük a
pezsgővel. Buck's Fizzhez
használjunk egyenlő mennyiségű pezsgőt és
narancslét.
Champagne Cocktail
12 cl jégbe hűtött pezsgő, 3 cl
brandy, egy kockacukor, kb. 6 csepp
Angostura keserű
Pohár: pezsgőskehely
A kockacukrot a pohár aljára
tesszük, és annyi keserűt öntünk rá,
amennyit a cukor fölvesz. Ráöntjük a brandít,
és kiegészítjük a
pezsgővel.
Death in the Afternoon
15 cl jégbe hűtött pezsgő, 3 cl
pastis (pl. Ricard vagy Pernod)
Pohár: pezsgőskehely
A pastis-t a pohárba öntjük, és
kiegészítjük a pezsgővel.
Champagne Charlie
14 cl jól lehűtött pezsgő, 5 cl
sárgabarack likőr
Pohár: pezsgőskehely
A sárgabarack likőrt a pohárba öntjük, és
kiegészítjük a pezsgővel.
Kir Royal
15 cl jégbe hűtött pezsgő, 3 cl
cassis (francia feketeribizli-likőr)
Pohár: pezsgőskehely
Díszítés: legyező alakúra
vágott eper vagy egy ágacska ribizli
A cassist a pohárba öntjük, és kiegészítjük a
pezsgővel.
Green Bubbles
15 cl jégbe hűtött pezsgő, 3 cl
Midori Melon likőr, 3 cl Poire William
likőr (körtepálinka)
Pohár: pezsgőskehely
Egy pohárban összekeverjük a Midorit
és a Poire Williamet, majd
kiegészítjük a pezsgővel.
Blue Bird
14 cl jégbe hűtött pezsgő, 5 cl Blue
Curaçao
Pohár:
pezsgőskehely
A
Curaçaót a pohárba töltjük, és kiegészítjük a pezsgővel.