Pezsgő alapú italok

Nagyon köszönöm az összes koktélt Fényes Erikának!
 
 

Mimosa

12 cl jégbe hűtött pezsgő, 5 cl friss narancslé, 1,5 cl Orange Curaçao
Pohár: pezsgőskehely
Díszítés: narancsspirál
A Curaçaót és a narancslét a pohárba öntjük, majd kiegészítjük a
pezsgővel. Buck's Fizzhez használjunk egyenlő mennyiségű pezsgőt és
narancslét.

Champagne Cocktail

12 cl jégbe hűtött pezsgő, 3 cl brandy, egy kockacukor, kb. 6 csepp
Angostura keserű
Pohár: pezsgőskehely
A kockacukrot a pohár aljára tesszük, és annyi keserűt öntünk rá,
amennyit a cukor fölvesz. Ráöntjük a brandít, és kiegészítjük a
pezsgővel.

Death in the Afternoon

15 cl jégbe hűtött pezsgő, 3 cl pastis (pl. Ricard vagy Pernod)
Pohár: pezsgőskehely
A pastis-t a pohárba öntjük, és kiegészítjük a pezsgővel.

Champagne Charlie

14 cl jól lehűtött pezsgő, 5 cl sárgabarack likőr
Pohár: pezsgőskehely
A sárgabarack likőrt a pohárba öntjük, és kiegészítjük a pezsgővel.

Kir Royal

15 cl jégbe hűtött pezsgő, 3 cl cassis (francia feketeribizli-likőr)
Pohár: pezsgőskehely
Díszítés: legyező alakúra vágott eper vagy egy ágacska ribizli
A cassist a pohárba öntjük, és kiegészítjük a pezsgővel.

Green Bubbles

15 cl jégbe hűtött pezsgő, 3 cl Midori Melon likőr, 3 cl Poire William
likőr (körtepálinka)
Pohár: pezsgőskehely
Egy pohárban összekeverjük a Midorit és a Poire Williamet, majd
kiegészítjük a pezsgővel.

Blue Bird

14 cl jégbe hűtött pezsgő, 5 cl Blue Curaçao
Pohár: pezsgőskehely
A Curaçaót a pohárba töltjük, és kiegészítjük a pezsgővel.
 

Vissza az itallaphoz