Petrezselyemkrém-leves Hozzávalók: 40 dkg petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl kefír, 2 evokanál olaj, 1 tyúkhúsleveskocka, 1 evokanál liszt, A levesbetéthez: 1 tojás, 1/2 dl tej, 1 púpozott evokanál liszt, olaj a sütéshez, só és törött bors ízlés szerint. A levesbetéthez a tojást habosra keverjük a tejjel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és a liszttel egészen simára keverjük. Suru palacsintatészta-szeru masszának kell lennie. 10 percig pihetetjük. Közben a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra vágva, az olajon megpirítjuk. Ezután felengedjük 8 dl vízzel. Puhára fozzük. Ha már nem nagyon forró, turmixgépben pépesre zúzzuk, és a fazékba visszaöntjük. Hozzátesszük a lisztet és a kefírt, valamint fél dl vizet simára keverünk és beleöntjük a forrásban lévo levesbe. Kevergetve jól kiforraljuk, vagyis legalább 5 percig fozzük. A megmosott, és nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet beleszórjuk, de már nem forraljuk, csak befedve melegen tartjuk. Kétujjnyi olajat felforrósítunk, és öblös szurokanalat vagy kicsi tésztaszurot tartunk az olaj fölé. A palacsintatésztát beleöntjük. A szuro lyukacskáin keresztül folyik bele a tészta a forró olajba és azonnal megsül. A megsült tésztát leszurjük és a petrezselyemleves mellé tálaljuk. Ki-ki magának teszi a levesébe.