Paradicsomsaláta olajos szardíniával Hozzávalók 4 személyre: 600 g paradicsom, 1/4 teáskanál só, fekete bors, 4 evőkanál olívaolaj, 150 g vöröshagyma, 180 g olajos szrdínia (2 doboz) 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál citromlé Elkészítése: A paradicsomot keresztben felszeleteljük, a csumáját kivágjuk. A szeleteket úgy rendezzük a tálra, hogy kissé fedjék egymást. Sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk, olívaolajat cseppentünk rá. A hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Ha erős, forró vízzel hirtelen leöblítjük. A hagymakarikákat a paradicsomra tesszük. Ha szükséges, a szardínia bőrét leválasztjuk. A hagymára fektetjük. Megtisztítjuk a fokhagymát, fokhagymanyomón áttörjük, az olívaolajjal és a citromlével összekeverjük, majd a halra csöpögtetjük.