Paradicsomos tojássaláta Hozzávalók: 6 tojás, 4 kemény paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál currypor, 1 késhegynyi törött fekete bors, 1,5 dl ketchup (vagy házi paradicsomlé), ízlés szerint só. A tojásokat sós vízben keményre fozzük, majd meghámozzuk, és nyolcadokra vágjuk. Hagyjuk kihulni. Közben a mártáshoz mély tálban simára keverjük a majonézt a tejföllel és a ketchuppal, ezután pedig hozzáadjuk a megtisztított, valamint összezúzott fokhagymát, a borsot és a curryport. Beleszórjuk a megmosott, és finomra vágott petrezselyemzöldet is. Jól összekeverjük. A vöröshagymát tisztítás után nagyon vékony karikákra vágjuk, és kissé megsózva, 15 percig hagyjuk állni. Ezután sós levével együtt a mártásba keverjük. A zöldpaprikát kicsumázzuk és kierezzük, majd vékony karikákra vágva ugyancsak a tálba tesszük. Végül beleforgatjuk a már kihult tojáscikkeket, és óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön, összekeverjük. Jól lehutjük. Tálalás elott salátával bélelt tálra halmozzuk, és hidegen kínáljuk.