Paradicsom ropogós burgonyakalapkával Hozzávalók: 0,5 kg burgonya, 15 gr margarin, 2-3 evőkanál sovány tej, 1/4 kávéskanál őrőlt feketebors, 40 dkg lecsurgatott ( konzerv) paradicsom, 2 kávéskanál apróra vágott friss bazsalikom, 50 gr reszelt sajt (cheddar vagy ementali) A burgonyapürés paradicsomot zöldség- vagy gyümölcssalátával táalaljuk. Ha szeretjük a dekoratív ételt, akkor nyomózsákkal rakjuk a paradicsom tetejére kis burgonyahalmokat. A burgonyára annyi vizet öntünk, amennyi ellepi, felforraljuk, 15-20 perc alatt kis lángon puhára főzzük. Leszürjük, hozzáadjuk a margarint, a tejet, a feketeborsot, és összetörjük. A paradicsomokat tűzálló edényre tesszük, megszórjuk bazsalikommal, tetejükre nyomózsákkal kis burgonyahalmokat illesztünk, vagy egyszerűen befenjük burgonyapürével, és rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 190 fokon (gázsütő 5-ös fokozata) 25 percig sütjük amíg aranybarna lesz.