Amerikai túrós palacsinta 8 db sima, édes palacsinta; 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 5 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj; 1 doboz mirelit meggy vagy fél üveg befőtt, 6 dkg cukor, 1 késhegynyi fahéj, 1 dkg liszt, 1 dl meggylé, 1 dl tejszín. Palacsintatésztát készítünk úgy, hogy a tojások fehérjét habbá verve tesszük a tésztába. A szokottnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk. Az áttört túrót a tojások sárgájával, porcukorral, citromhéjjal, mazsolával, tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a fehérjék habját. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, összegöngyöljük, hőálló tálba tesszük egymás mellé. Meglocsoljuk olvasztott vajjal. Letakarjuk alufóliával, kissé átsütjük a sütőben, de nem pirítjuk meg. Meggymártás: a mag nélküli meggyet a cukorral, fahéjjal lábasba öntjük. A lisztet simára keverjük a meggylével, felengedjük tejszínnel, ráöntjük a cukros meggyre. Néhány percig forraljuk. A mártást melegen, vagy hidegen a palacsintákra öntjük. Csokolades palacsintafelfujt Hozzavalok:12 edes palacsinta, 3 tojas, 15 dkg fozocsokolade, 7 dkg cukor, 1/2 cs. vanilias cukor. A csokoladet felolvasztjuk. A tojasfeherjet a kristaly- es vanilias cukorral kemeny habba verjuk. Egymas utan belekeverjuk a tojassargajakat, es a felolvasztott csokoladet. A palacsintakat megtoltjuk a csokoladekremmel es félbevágjuk. Egy kivajazott tepsibe egymásra rakjuk, majd leontjuk a maradék krémmel. 200 fokos sutoben 25 percig sutjuk, míg kivul ropogos, belul meg kremszeru lesz.