Palacsintatorta Hozzávalók: 8-10 db megsütött palacsinta, 3 evokanál sárgabarack-lekvár, 3 evokanál darált dió, 3 evokanál darált mák, 15 dkg tehéntúró, 2 dl kefír, 2 evokanál mazsola, 1 tojás, ízlés szerint cukor vagy méz, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só. A diót és a mákot külön-külön kevés cukorral vagy mézzel és egy csipetnyi sóval összekeverjük. Ha szükséges, a lekvárt egy-két teáskanál vízzel kenhetore keverjük. A túrót áttörjük, és két teáskanál tejföllel összekeverjük. Cukorral és reszlet citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a megmosott, leszárazott mazsolát. Elokészítünk egy kerek, lehetoleg kapcsos tortaformát vagy tuzálló tálat. Egy palacsintát beleteszünk. Vékonyan bekenjük a cukros dióval, majd ráborítunk egy újabb palacsintát. Ezt mákkal kenjük be. Erre ismét palacsinta kerül, amelyet lekvárral kenünk meg. Az újabb palacsintarétegre mazsolás túrót kenünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére palacsintának kell kerülnie, amelyet leöntünk a tojással elkevert, kissé megédesített kefírrel. A tortát az elomelegített forró sütobe toljuk, és közepes lángon 15-20 percig sütjük. A sütobol kivéve még forrón cikkekre szeleteljük, úgy, ahogy a tortát szokás.