Feladó: Almási Edina Dátum: 1999.10.06. 12:00:09 +1h Címzett: jcsonka.1@drotposta.hu Téma: [sultgalamb] Párolt kacsa *** Párolt kacsa *** Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész pecsenyekacsa 3 újhagyma 5 ek. szójamártás 3 ek. vodka 1 ek. konyak 3 ek. barna cukor Előkészítés: Egy nagy lábasban felforralunk kb 3 dl vizet, a kacsát a lobogva forró vízben 4-5 percig forraljuk (egyszer-kétszer megforgatjuk), majd beforraljuk a víz kétharmadát. A hagymát megtisztítjuk, zöldjét levágjuk, a fehér részét egyben hagyjuk. A kacsához adjuk a hagymát, a szójamártást, a vodkát és a konyakot, majd újra felforraljuk, és lefedve lassú tűzön 30 percig pároljuk. Félidőben megfordítjuk a kacsát. Elkészítés: 1. Hozzáadjuk a barna cukrot, és az egészet még kb. 1.5 óráig pároljuk. 2. A kacsát mártásával tálaljuk, ízlés szerint adhatunk mellé néhány szelet ananászt. Melegen rizzsel, hidegen salátával kínáljuk. Munka: kb. 5 perc Fogyasztható: kb. 2.5 óra múlva 1 adag: 2950 kJ/702 kcal Forrás: Kiskegyed konyhája