Pányi pulyka. Hozzávalók: 1 kilogramm pulykamell, 3 darab tojás, 5 dekagramm rétesliszt, 50 dekagramm bacon szalonna (vékonyra szeletelt), 3 deciliter sovány tejszín, 15 dekagramm aszalt szilva, 15 dekagramm aszalt barack, 15 dekagramm mazsola, 25 dekagramm reszelt Pannónia sajt. Elkészítés: A pulykamellet vékonyra, kis érmékre szeleteljük és enyhén befűszerezzük (só, fekete bors, origanó). A tojást jól összekeverjük a tejszínnel. A kevert tejföl egyharmadát és a reszelt sajt egyharmadát összekeverjük és félretesszük. Az aszalt gyümölcsöket vékonyra csíkozzuk vagy szeljük. A fűszerezett szeleteket letakarva körülbelül egy óráig állni hagyjuk, de meg lehet csinálni egy nappal előbb is és a hűtőben tartani. A bacon szalonnának a felét leterítjük egy körülbelül 20 x 30 centiméteres tepsi aljára. A szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd réteslisztben alaposan megforgatjuk. A pulykamellszeleteket és az aszalt gyümölcsöket rétegesen lerakjuk úgy, hogy minden réteg gyümölcs után enyhén megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk egy kevés tejszínnel. Amikor úgy érezzük, hogy a rétegek felénél tartunk, egy réteg bacon szalonnát rakunk le, tetszés szerint felcsíkozva vagy a szeleteket egyben hagyva. Az utolsó réteg pulykamell kell hogy legyen. A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben közepes lángon 30-35 percig sütjük. Ezt követően a fóliát levesszük a tepsiről és egyenletesen rákenjük az előzőleg félretett tejszínes, tojásos sajttal. Az így kezelt tepsit újrasütjük felső lángon 5-8 percig, mindaddig, míg a sajt enyhén meg nem barnul. Az így elkészített husi könnyen szelhető, és a lisztes panírnak, a sajtnak és a tojásnak köszönhetően nem hullik szét, szép szeletekben tálalható. Javasolt köret rizottó (borsós, zöldséges stb.). Az étel inkább száraz jellegű, ezért alma- vagy őszibarackkompótot javaslok hozzá savanyúság helyett.