Őzgerinc Hozzávalók: Tészta: 6 tojás sárgáját 40 dkg cukorral habosra keverünk, közben kanalanként hozzáadunk 1 dl étolajat, 1 dl melegvizet, majd 30 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a tojások felvert habját. A tésztát két részre osztjuk. Felét őzgerincformába öntjük, a tészta másik felébe pedig 2-2 evőkanál kakaót, étolajat, melegvizet kavarunk, és egy másik formába öntjük. A fehér tészta lehet egy picivel több. Ha kisült, hidegen felszeleteljük, a sárga-barna tésztát felváltva krémmel töltjük. Krém: 20 dkg porcukrot, 20 dkg margarint, 4 evőkanál rumot habosra kikavarunk. 4 dl tejet 1 csomag pudingporral (vanília vagy puncs), 1 evőkanál liszttel megfőzünk. Ha kihűlt, összekavarjuk a margarinnal. Máz: 7 evőkanál kakaó, 7 evőkanál cukor, 4 evőkanál tej, 10 dkg vaj. Ezeket összemelegítjük és bekenjük a tésztát. A süteményt ferdén szeleteljük!