Őszibarackos lepény Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 dkg darát dió, 1 tojássárgája, kevés őrölt fahéj, csipet só, 1 evőkanál rum, 1-2 evőkanál tej. Piskóta: 4 tojásból a szokott módon piskótatésztát készítünk. Töltelék: hámozott, összedarabolt őszibarack, cukros, fahéjas darált dió. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fél óráig hideg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, és sütőben félig megsütjük. A piskótatésztát elkészítjük. A félig megsült tészta tetejét sűrűn megrakjuk őszibarackkal, azt meghintjük cukros-fahéjas darált dióval. Tetejére öntjük, elsimítjuk rajta a piskótatésztát, és ismét sütőbe téve, megsütjük. Őszibarack helyett készíthetjük már gyümölccsel is (eper, málna, stb.).