Őszi szeletek (igen jó) 15 deka zsírt 2 egész tojással, 12 deka cukorral, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 50 deka liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőporral és 1-2 evőkanál tejjel deszkán jól összegyúrunk. Két részre osztjuk. Egyik részét zsírral kikent tepsibe téve, egyenletesen elnyomkodjuk, majd a következő töltelékkel töltjük: 1/2 kg vékonyra szeletelt rétesalmát, 60 deka kimagvazott, felébe vágott szilvát könnyedén keverünk 10 deka cukor és késhegynyi fahéjpor keverékével. A másik részt tésztával fedjük, és tojással bőven kenjük. Hegyes kés hegyével vagy villával megszurkáljuk, és forró sütőben jól átsütjük. Felszolgálás előtt vanilin-szórócukorral bőven hintjük.