Omlós pizza rozmaringmártással Hozzávalók: 12,5 dkg teljesőrlésű liszt 1/2 kk sütőpor 2,5 dkg margarin 2,5 dkg vaj 2kk napraforgóolaj 2 kk olivaolaj 1 fej finomra vágott hagyma 1 zúzott fokhagymagerezd 40 dkg feldarabolt konzerv paradicsom 1 ek. paradicsoppüré 1 kk. apróra vágott friss rozmaring 12,5 dkg apró összevagdalt gomba 8-8 szem kimagozott fekete és zöld olajbogyó reszelt parmezánsajt Az omlós tészta zsírosabb, mint az élesztős, ezért vékonyabban nyújtjuk. A tésztához összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd elmozzsoljuk benne a margarint és a vajat. Összekeverjük a napraforgóolajat és 2-3 ek vizet, azután apránként a liszthez adjuk. Lágy tésztát gyúrunk, és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe rakjuk. Közben elkészítjük a szószt. Az olivaolajban megpirítjuk a hagymát és fokhagymát. Beletesszük a paradicsomot, a paradicsompürét és a rozmaringot. Kis lángon 20 percig főzzük. Kinyujtjuk a tésztát és kibélelünk vele egy 25 cm átmérűjő sütőformát. Az alját villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. A mártást a tésztára öntjük, gombával és olajbogyóval díszítjük, tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal. 25 percre visszatesszük a sütőbe. Forrón is , hidegen is tálalhatjuk.